Beweeggroep artrose

Bioch / Dijkshoorn / van der Lans biedt een beweeggroep aan voor artrose patiënten, in combinatie met valpreventie. Deze beweeggroep heeft een duur van drie maanden en heeft als doelgroep patiënten met heup- en knie artrose. Tweemaal per week komen de patiënten bij elkaar voor de training. Wanneer kunt u deelnemen aan deze beweeggroep?

  • de diagnose (artrose heup-knie) is gesteld door huisarts of specialist.
  • u ervaart beperkingen in activiteiten en of participatie door artrose.
  • u bent in staat de oefeningen zelfstandig uit te voeren
  • u heeft geen cardiale beperkingen

Het doel van de training

Het doel is om een actieve leefstijl aan te leren en deze ook na het programma vol te kunnen houden!
Uw kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. U ervaart minder stijfheid, krijgt een betere conditie en leert op een verantwoorde manier bewegen.

Het drie maanden traject

Allereerst vindt er een-op-een een intake plaats met bijbehorende vragenlijsten en testen als nulmeting. Deze vragenlijsten en testen worden aan het einde van het drie maanden traject nogmaals herhaald en de resultaten worden met elkaar vergeleken.
De groepstraining zal bestaan uit een gezamenlijke warming up, gevolgd door een circuit training gericht op kracht, coördinatie en balans en afsluitend een gezamenlijke cooling down.

Vergoeding

Vanaf 2018 zal het 3 maanden traject door de basisverzekering vergoed worden. Tot die datum kan de aanvullende verzekering de training vergoeden.

Locatie en tijden

De beweeggroep zal op het kruispunt in Rijswijk en op de praktijk van zeggelenlaan in Den Haag gegeven worden onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Rijswijk: Iedere maandag en vrijdag van 14.30 – 15.30 door Jolijn Brummelkamp
Den Haag: Iedere maandag en woensdag van 13.00 – 14.00 door Alies Jabroer

Bel ons gerust voor meer informatie (070-3963978), of loop even langs de balie.