Monica van der Lans

Praktijkhouder, Longfysiotherapeut, Oedeemtherapeut, Ademcoach, Koudetrainer

Monica van der Lans is in 2004 afgestudeerd aan de Hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan in Nieuwegein. Deze studie heeft ze gevolgd nadat ze daarvoor jarenlang mensenkennis heeft opgedaan in de uitzendbranche.

Sinds 2007 heeft Monica zich gespecialiseerd in het begeleiden van patiënten met een longaandoening, waaronder COPD-patiënten, Long-Covid patiënten en de diverse andere longaandoeningen. Dysfunctioneel ademen en hyperventilatieklachten vallen daar ook onder. Inmiddels is Monica sinds juni 2022 ook gecertificeerd ademcoach en weet ze enorm veel over de ademhaling.

In september 2013 is Monica afgestudeerd als oedeemtherapeut. De behandeling van de gespecialiseerde oedeemfysiotherapeut is met name gericht op het terugdringen of niet verder doen toenemen van het oedeem in het lichaamsdeel om hierdoor normaal functioneren te herstellen.

In april 2017 heeft Monica haar diploma behaald als yogadocente. Sinds september 2017 geeft ze elke week een stoelyogales in de praktijk.

Leefstijl staat hoog in het vaandel en daar valt Kou- en ademtraining ook onder. Sinds februari 2023 is Monica gecertificeerd Koude- en ademtrainer. Zij geeft workshop in de praktijk, waarbij zij iedereen op verantwoorde en veilige wijze het ijsbad in zal begeleiden.

BIG-nummer: 19062904204

Terug naar overzicht