Stoelyoga

Volg iedere vrijdag Stoelyoga in onze praktijk!

Wat is Stoelyoga?

Yoga op de stoel bestaat – net zoals alle vormen van yoga – uit bewegingsoefeningen (asana’s), ademoefeningen (bewust ademen en pranayama-oefeningen) en meditatie- of ontspanningsoefeningen.

We passen de oefeningen indien nodig aan door de houding te vertragen en te vereenvoudigen, zodat iedereen mee kan doen. Stoelyoga is geschikt voor mensen die niet lang kunnen staan, een chronische aandoening hebben, herstellende zijn van ziekte of liever niet meer op een matje gaan liggen. Deze les biedt ruimte om te ontdekken waar uw mogelijkheden zitten. We kijken verder dan de beperkingen. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden die het lichaam biedt en u leert met behulp van de aanwijzingen om uw fysieke en mentale grenzen te (h)erkennen en verkennen!

Voor wie zijn deze lessen bedoeld?

De stoelyogalessen zijn bedoeld voor mensen die beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid, om welke reden dan ook. Op deze manier is het mogelijk om de yogahoudingen zittend in een (rol)stoel uit te voeren. Tijdens de lessen worden zowel zittende en eventueel staande oefeningen achter de stoel aangeboden. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen tijdens de staande oefeningen te blijven zitten, dat is geheel vrijblijvend. Monica past de les aan afhankelijk van de situatie en leeftijd. Het is mogelijk om individuele aanpassingen te realiseren, ook in groepsverband. Informeer naar een proefles om zelf te ontdekken wat stoelyoga is.

Voordelen van Stoelyoga:

    • We onderzoeken hoe je de bewegingsruimte kunt vergroten.
    • Meer aandacht voor spierkracht, gewrichten, rug en bekkenbodem.
    • Zinvol bij klachten die betrekking hebben op o.a: benauwdheid, vermoeidheid,      spijsverteringsstoornissen of spanning.

Tijden

Lesrooster: Iedere vrijdag 13.00-14.00 uur en 14.00-15.00

Er zal bij de eerste keer een korte intake worden gehouden, zodat we rekening kunnen houden met uw specifieke wensen. U kunt zich aanmelden op nummer: 070-3963978

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Contactpersoon op de praktijk: Monica van der Lans