Echografie

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), maken onze gespecialiseerde fysiotherapeuten Ludo van der Plaat, Frank Schoenmakers en Roel Bioch opnamen van het houdings- en bewegingsapparaat: Dit wil zeggen van pezen, spieren, banden, slijmbeursen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn wij in staat diverse aandoeningen in beeld te brengen en hier ons behandelplan op af te stemmen. Onder meer irritaties van pezen; zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog, hielspoor en verkalkingen in pezen (bijvoorbeeld rond de schouder) zijn zeer goed in beeld te brengen.

Wij gebruiken echografie om ons fysiotherapeutisch diagnotisch proces kracht bij te zetten. Ook maken wij echo’s op verzoek van huisartsen en specialisten.

Echografie combineren met shockwave?

Soms zien onze therapeuten op echobeeld iets wat goed te behandelen is met shockwave. Mocht dit het geval zijn, dan kan de therapeut er voor kiezen u te behandelen middels shockwave therapie. Het toepassen van shockwave zal altijd in overleg gaan en is vaak gecombineerd met een oefentraject.

Wordt echografie vergoed?

Het onderzoek wordt geheel vergoed vanuit uw aanvullende verzekering fysiotherapie.