Powerwalking

Powerwalking is een perfect alternatief voor fitte mensen die aan hun conditie en gezondheid willen werken! Of bijvoorbeeld niet kunnen hardlopen.Je loopt met Powerwalking op een stevig tempo, waarbij je tussendoor spierversterkende oefeningen uitvoert. Dit kunnen oefeningen met (lichte) gewichtjes of banden zijn, of oefeningen met eigen lichaamsgewicht. Deze combinatie zorgt ervoor dat je meer calorieën verbrand dan bij een normale wandeling. Door de intensiteit constant te houden gedurende een uur, draagt dit bij aan een beter uithoudingsvermogen, sterkere spieren en een hogere vetverbranding.
De routes zijn afwisselend, evenals de oefeningen. U heeft onderling plezier in de groep en tegelijkertijd werkt u aan uw eigen fitheid en gezondheid.

Powerwalking in het kort

  • Wandelen in een stevig tempo
  • Spierversterkende oefeningen- Betere conditie en sterkere spieren
  • Hogere vetverbranding!
  • Werken aan je gezondheid in (klein) groepsverband
  • Afwisselend en uitdagend in de buitenlucht

Voor wie is Powerwalking geschikt?

Deze vorm van wandelen is geschikt voor alle leeftijden en niveaus! In een uur kunt u tot wel 500 calorieën verbranden. Bovendien is de kans op blessures vrijwel niet aanwezig. Begin in ieder geval met de juiste uitrusting. Schaf goede wandelschoenen aan, draag daarnaast comfortabele, ventilerende kleding en neem een waterfles mee!

Groepsgrootte: 8-10 deelnemers
Verzamelplaats: Het kruispunt. In overleg evt. andere locatie i.v.m. route.

Voor meer informatie vraag naar Macy Winkler